Saznajte što naši studenti i osoblje misle o Sveučilištu Sjever!

“Znanja i vještine koje stječem na studiju uvelike su mi pomogle za moj profesionalni život i karijeru jer studij strojarstva nudi veliku širinu područja koja se obrađuju te se lako kasnije može opredijeliti i usavršiti u pojedinom području koje zanima pojedince. Studij strojarstva je prije svega vrlo zanimljiv jer donosi dublje razumijevanje tehničkih procesa no to za sobom vuče i veliku količinu gradiva koju je potrebno savladati da bi kasnije mogli primijeniti naučeno u praksi.

Studij strojarstva na Sveučilištu Sjever odabrao sam, između ostalog, zbog stručnosti profesora i organiziranosti nastave u malim grupama čime se postiže bolji individualni prijenos znanja na studente. Također vrlo važnim bih istaknuo laboratorijske vježbe na kojima se stječu osnovna praktična znanja i vještine potrebna za budući razvoj studenata u realnom sektoru.”

Edo Risek, student preddiplomskog studija Proizvodno strojarstvo na Sveučilištu Sjever

“Tražila sam studij na kojemu je prisutan balans između teorije i prakse te sam nakon puno istraživanja studijskih programa na nekoliko različitih sveučilišta odabrala Sveučilište Sjever, prvenstveno jer studijski program obuhvaća konstrukcije i tehnologiju materijala, a to su područja strojarstva koja me najviše zanimaju. Velika prednost je što se za polaganje razlikovnih ispita ne gubi godina, nego su oni integrirani u prvu godinu.

Prednost ovog Sveučilišta su i male studijske grupe do pedesetak ljudi te kvalitetni i pristupačni profesori. Studij bih preporučila svima koji su zainteresirani za konstrukcijsko strojarstvo ili tehnologiju materijala u strojarstvu. Smatram da ovaj studij nudi sve potrebne alate za tržište rada, ali i za daljnji nastavak obrazovanja.”

Valentina Županić, studentica diplomskog studija Strojarstvo na Sveučilištu Sjever

“Preddiplomski studij strojarstva je vrlo kvalitetan odabir za nastavak školovanja nakon srednje škole, a koji ima i vertikalu u obliku sveučilišnog diplomskog studija strojarstva.”

izv.prof.dr.sc. Sanja Šolić, Pročelnica Odjela za strojarstvo

“Sveučilište je kreativno, inovativno, prepoznatljivo, poduzetničko po mjeri studenta, odnosno student je na prvom mjestu, a što je ujedno i jedan od ciljeva Bolonjskog procesa.”

izv.prof.dr.sc. Sven Maričić