Zašto studirati u Hrvatskoj?

Hrvatska je sigurna i pristupačna država u kojoj se zna uživati. Posjetitelji najčešće ističu gastonomske delicije prisutne na svakom koraku, te užitak u ritualima druženja uz kavu ili neko piće. Troškovi života u Hrvatskoj su među nižima u EU te je to čini uz sve drugo navedeno izuzetno atraktivnom za studij.

Hrvatski znanstvenici su dobro poznata „kategorija“ u svjetskim okvirima. Osim u Hrvatskoj, djeluju u cijelom svijetu na renomiranim sveučilištima i znanstvenim institucijama te su upravo najpoznatiji u sferama tehničkih znanosti i medicine. Znanstvene institucije su brojne i s dugom tradicijom.

Hrvatska je svjetski poznata po svojim prirodnim ljepotama, odličnoj hrani i susretljivim stanovnicima. U svega nekoliko stotina kilometara udaljenosti možete uživati u prekrasnom moru, pristupačnim planinama, čistim rijekama i slavonskoj ravnici. Na relativno malom teritorijalnom području države smjestilo  se čak 10 znamenitosti s UNESCO zaštićene svjetske baštine. Uz to u Hrvatskoj se nalazi 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode od iznimnog značaja. Hrvatska kultura je bogata te baštini različite utjecaje obzirom na povijest. Izuzetno je velik broj mikrolokacija koje se isplati posjetiti.

Hrvatska je zemlja aktivnih stanovnika i sportaša. Iako je po broju stanovnika među manje brojnim članicama Europske unije, hrvatski nogometaši, košarkaši, rukometaši, tenisači, skijaši i brojni drugi sportaši dobro su poznati svjetskoj javnosti. Sportom su okupirani svi – bilo kao navijači, rekreativci ili aktivni sportaši.