Smještaj

Student negdje treba spavati kada ne uči. Ukoliko ste iz grada u kojem studirate to uglavnom nije problem ali ukoliko niste imate nekoliko opcija – studenti se najčešće odlučuju za smještaj u studentskom domu ili privatni smještaj.

Varaždin

Studentski centar Varaždin

U neposrednoj blizini romantičnog baroknog središta grada Varaždina, samo nekoliko minuta vožnje biciklom od rijeke Drave i Dravske park-šume nalazi se kompleks Studentskog centra Varaždin.

Objekt A ima 283 ležaja (1,2,3-krevetne sobe), a svaka soba ima kupaonicu, hladnjak, WiFi i TV uređaj. Na svakom katu objekta nalaze se zajedničke čajne kuhinje. U objektu B može se smjestiti ukupno 600 gostiju (1,2,3-krevetne). Svaka soba ima toalet i kupaonicu, hladnjak, klima uređaj i WiFi, a na svakom od pet katova nalaze se potpuno opremljene kuhinje (15), dnevni boravci (6) i učionice (6).

Hostel ima podzemnu garažu (117), vanjski parking (167), samouslužnu praonicu i sušionicu rublja, spremište za bicikle (340) i park na otvorenom sa manjim košarkaškim igralištem.

Na području grada Varaždina postoje i druge opcije smještaja za koje predlažemo da posjetite sljedeće stranice:

Koprivnica

Koprivnica Sveučilište Sjever

Smještaj možete potražiti preko:

Pravo na smještaj u Studentski dom studenti ostvaruju na temelju Natječaja za smještaj koji se svake godine objavljuje u lipnju, a raspisuje se za smještaj u studentske domove te za subvencioniranje stanovanja studenata smještenih kod privatnih stanodavaca u Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru.

Ukupni broj studenata koji mogu ostvariti subvencionirani smještaj ograničen je kvotom koju određuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Dodatne informacije o smještaju i prehrani možete pronaći ovdje.

Prehrana

Dobro je poznato da je hrvatska kuhinja izuzetna, puna delicija i lokalnih specijaliteta. Svaki kraj ima svoje favorite pa tako u Varždinu možete uživati u štruklima i zlevanki, purici s mlincima, jelima od divljači i najfinijem bučinom ulju. Ako znate da je jedna od najcjenjenijih vinskih regija – Štrigovski kraj nedaleko Varaždina, sve je spremno za pravi užitak. U Koprivnici sigurno nećete ostati gladni a oduševiti će Vas kotlovina i fiš i prefini kolači i štrudle.

Studenti na raspolaganju imaju studentske restorane u Varaždinu i Koprivnici:

Na raspolaganju su i brojna druga mjesta s finom hranom:

Studentski centar – poslovi

Ukoliko uz studij imate dovoljno vremena preko Student servisa možete raditi i time pomoći svom studentskom budžetu.